Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Τρεις εποχές σε 7 ημέρες, με κρύο, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βουνά, αλλά και βελτίωση προς το ΠΣΚ!!

 ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 3-9/4 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

 Κυρίως φθινοπωροχειμωνιάτικη η προτελευταία εβδομάδα της μεγάλης σαρακοστής στον Αγρινιώτικο κάμπο, με βροχές, κρύο για την εποχή και κάποια χιόνια στα ορεινά, ενώ στο ττέλος προς το Σ/Κ θα εμφανίσει και ολίγον ανοιξιάτικη χαρακτηριστικά. Ο καιρός αυτός φαίνεται να συνεχίζεται με παραλλαγές και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα....



ΔΕΥΤΕΡΑ 3/4.

 'Aστατος καιρός, με αυξημένες νεφώσεις και βροχές, με παροδική καταιγίδα (12-17mm), έως μέτριοι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις (ΝΑ, ΒΔ, ΝΔ, ΑΒΑ και ΑΝΑ), ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου θα κυμανθεί από 8-13 ή και 14οC.

ΤΡΙΤΗ 4/4.

 Νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή ψεκάδες και μικρά διαστήματα βελτίωσης (3-5mm). Ασθενείς χιονοπτώσεις προς το βράδυ στα ορεινά και πάνω από τα 1300-1400μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΒΔ, ΔΝΔ και ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 7-15οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/4.

 Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, ΔΒΔ και ΔΝΔ έως μέτριους ανέμους και την θερμοκρασία στην πόλη, από 5-14οC.

ΠΕΜΠΤΗ 6/4.

 Νεφώσεις με βροχές (5-8mm), ενώ χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά και πάνω από τα 1100-1200μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ, ΝΔ και ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 6-13 ή και 14οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/4.

 Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, που προς το απόγευμα θα αυξηθούν πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλη θα κυμανθεί από 4-15οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ 8/4.

 Λίγες αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, ΒΑ, ΔΒΔ και ΒΔ ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία από 5-17 ή και 18οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ 9/4.

 Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις (μικρή πιθανότητα βροχής), ασθενείς ΒΑ και ΔΒΔ ανέμους και την θερμοκρασία εντός πόλης, από 6-18 ή και 19οC.


ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΕΓ.ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ (55-60%): Πιθανόν θα συνεχιστεί το ίδιο σκηνικό με πρόσκαιρες ςβροχές και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά ακόμη είναι σχετικά νωρίς για ασφαλή πρόβλεψη-εκτίμηση!!


ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....








Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου