Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Μεταβολή με βροχές, χιόνια στα ορεινά, πτώση της θερμοκρασίας και τ' ανοιξιάτικα σκαμπανεβάσματα συνεχίζονται!!

 ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 27/3-2/΄4 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

 Πρόσκαιρη φαίνεται να είναι η μεταβολή του καιρού στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδος (θα παραμείνει το κρύο από τις ψυχρότερες αέριες μάζες που θα επηρεάσουν όλη την χώρα)  και αυτά τα ανοιξιάτικα σκαμπανεβάσματα φαίνεται να διατηρούνται και το επόμενο χρονικό διάστημα στον Αγρινιώτικο κάμπο και ευρύτερα. Μάλιστα δεν αποκλείεται να πάει στον ίδιο ρυθμό ο καιρός αυτός, με τα πάνω και κάτω του, πιθανότατα μέχρι το Πάσχα!!



ΔΕΥΤΕΡΑ 27/3.

 Γενικά άστατος καιρός, με νεφώσεις και κατά διαστήματα ασθενείς κατά βάσει βροχές (πιο ανατολικά της πόλης παροδικά πιο καλά φαινόμενα), με σημάδια βελτίωσης προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ και ΔΝΔ έως σχεδόν ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 7-17 ή και 18οC, υποχωρώντας 4-6οC σε σχέση με το Σ/Κ.

ΤΡΙΤΗ 28/3.

 Νεφώσεις με περάσματα βροχών, ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ χιονοπτώσεις θα σμειωθούν στα ορεινά και ως το τέλος της ημέρας πέριξ των 800-900μ. Προς τις απογευματινές ώρες και μετά, ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά και θα καταστεί αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Δυτικές διευθύνσεις και σταδιακά ΒΔ με ενίσχυση σε ισχυρούς ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 8-14 ή και 15οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/3.

 Αίθριος και ψυχρός καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις, κυρίως ΒΔ οι άνεμοι (γενικά ασθενείς) και η θερμοκρασία στην πόλη, από 3-12 ή και 13οC.

ΠΕΜΠΤΗ 30/3.

 Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις προς τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από ΒΔ και ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 3-15 ή και 16οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/3.

 Εναλλαγές νεφώσεων και ηλιοφάνειας, με γενικά ασθενείς έως μέτριους ανέμους (ΔΝΔ και ΝΔ) και την θερμοκρασία από 4-17 ή και 18οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/4.

 Νεφελώδης ο καιρός σήμερα, με πιθανότητα βροχής προς αργά το απόγευμα-βράδυ. Οι άνεμοι κυρίως ΝΔ (έως σχεδόν μέτριοι) και η θερμοκρασία εντός πόλης, από 9-17οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/4.

 Νεφώσεις με πιθανές βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ και ΝΔ διευθύνσεις έως μέτριοι και παροδικά σχεδόν ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 10-16οC.



ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....










Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου