Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

'Αστατη μεταβατική εβδομάδα..../Ψυχρός και ξηρός Φλεβάρης, θερμότερος χειμώνας!!

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 6-12/3 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.... 

 Γενικά άστατος φαίνεται να είναι ο καιρός και τη νέα εβδομάδα του Μάρτη στον Αγρινιώτικο κάμπο, με σκαμπανεβάσματα στις θερμοκρασίες και με κυριαρχία του νοτίου ρεύματος στην πλευρά των ανέμων....



ΔΕΥΤΕΡΑ 6/3.

 Λίγες νεφώσεις, που θ' αυξηθούν μέσα στην ημέρα. Αργά το απόγευμα-βράδυ θα σημειωθεί ασθενής βροχή ή ψιχάλα (1-2mm). Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου θα κυμανθεί από 4-14 ή και 15οC.

ΤΡΙΤΗ 7/3.

 Βροχερό χειμωνιάτικο σκηνικό, με κατά διαστήματα ισχυρά φαινόμενα και με πιθανότητα καταιγίδας (28-35mm). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του Παναιτωλικού και πάνω από τα 1200-1300μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΑ και ΝΑ διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 8-12 ή και 13οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/3.

 Νεφώσεις και κάποιες λίγες ασθενείς βροχές ή ψιχάλες ως τις πρωινές ώρες, ΝΔ και ΔΝΔ έως σχεδόν μέτριοι οι άνεμοι και θερμοκρασία στην πόλη, από 6-16οC.

ΠΕΜΠΤΗ 9/3.

 Αηξημένες νεφώσεις, κυρίως ΝΔ ασθενείς άνεμοι και η θερμοκρασία από 6-17οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/3.

 Νεφώσεις, διαστήματα με ηλιοφάνεια, αλλά και μέτρια πιθανότητα με παροδική ασθενή βροχή ή ψιχάλα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ (κυρίως) και ΝΝΑ διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 10-17 ή και 18οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/3.

 Nεφώσεις, με μικρά ανοίγματα και τούμπαλιν, ΔΝΔ ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί απόι 11-18 ή και 19οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3.

 Μία από τα ίδια ο καιρός, με ΝΔ, ΔΝΔ και ΔΒΔ ασθενείς ανέμους και την θερμοκρασία από 10-17οC.


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑ: Ο τρίτος μήνας του χειμώνα ήταν ψυχρότερος κατά -0,4οC και ξηρότερος, αφού έβρεξε μόλις 4 ημέρες και συν μία με λασποσταγόνες (7,7mm και -85% στον υετό και -65% στις μέρες). Η κύμανση των απόλυτων θερμοκρασιακών τιμών ήταν από -0,8...21,1οC. Γενικά ο χειμώνας ήταν υποτονικός και θερμότερος κατά σχεδόν +1οC. Ο υετός συνολικά ήταν κατά -20% μειωμένος από τις μέσες τιμές και οι μέρες υετού κατά -10%!! 


ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....


 Σκοτεινιά στη ζωή μας...Ανείπωτη η θλίψη και πολλά τα γιατί...Συγκλονισμένοι και οργισμένοι όλοι μας, από την δολοφονία νέων ανθρώπων στο σιδηροδρομικό προαναγγελθέν γεγονός στα Τέμπη, επειδή το Ελληνικό κρατικό πολιτικό σύστημα αδιαφορεί ανοιχτά για την ασφάλεια του πολίτη. Ο Θεός να δίνει υπομονή στην οικογένειες των αδίκως και με μαρτυρικό τρόπο  πεσόντων συμπατριωτών μας αδελφών και στις ψυχές τους καλή ανάπαυση στις αγκαλιές του Υψίστου και των Αγγέλων στον ουρανό!!!









Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου