Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Εβδομάδα τριών εποχών!!!

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 13-19/3 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

 Και άνοιξη και φθινόπωρο και χειμώνα θα έχει η νέα εβδομάδα του Μάρτη στον Αγρινιώτικο κάμπο, αφού τις αρχικά καλές καιρικές συνθήκες θα ακολουθήσει ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που θα φέρει επιδείνωση, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, με παράλληλη φυσικά πτώση της θερμοκρασίας. 'Ομως αυτό δεν θα κρατήσει πολύ και θα πάμε προς ένα σχετικά κρύο μέν (σε κανονικά επίπεδα), αλλά γενικά ανοιξιάτικο ΠΣΚ στη συνέχεια!!



ΔΕΥΤΕΡΑ 13/3.

 Ηλιοφάνεια και διαύγεια, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι ΒΑ και ΒΔ άνεμοι, με την θερμοκρασία εντός Αγρινίου, από 5-15 ή και 16οC.

ΤΡΙΤΗ 14/3.

 Αρχικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, που προς το απόγευμα θ' αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ, ΑΒΑ, ΔΝΔ και ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 4-16 ή και 17οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/3.

 Αλλαγή του καιρού, με νεφώσεις, βροχές, πιθανή καταιγίδα προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες, με χιονοπτώσεις στα πιο ορεινά (7-10mm). Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ, ΔΒΔ και ΝΑ διευθύνσεις έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 7-14 ή και 15οC.

ΠΕΜΠΤΗ 16/3.

 'Αστατος καιρός, με βροχές κατά διαστήματα και γενικά βαρύ συννεφιασμένο σκηνικό. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πάνω από τα 900-1000μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ (κυρίως) και ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 6-11 ή και 12οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/3.

 Αρκετά βελτιωμένος καιρός, με ηλιοφάνεια, αλλά και αρκετό κρύο τις πρωινές ώρες κυρίως. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς, από βόρειες διευθύνσεις (ΒΑ και ΒΔ), ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη, από 2-14 ή και 15οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/3.

 Γενικά αίθριος ακιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις, ασθενείς ΒΑ, ΔΒΔ και ΑΒΑ άνεμοι, με την θερμοκρασία εντός πόλης, από 4-16οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/3. 

 Ηλιοφάνεια, με πολύ ασθενείς ανέμους (ΑΝΑ, ΑΒΑ, ΔΒΔ και ΝΝΔ) και την θερμοκρασία στην πόλη, από 5-17οC.



ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....











Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου