Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Και φθινοπωροχείμωνο με ολίγη από άνοιξη, αλλά με πιθανόν βροχερό Πάσχα!!

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 10-16/4 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

 Μια "ιδιότροπη" καιρικά Μεγάλη Εβδομάδα διαφαίνεται φέτος, αφού και άστατη θα είναι και κρύα και βροχερή, με ενδιάμεσο διάστημα εποχικής ισορροπιστικής παρέμβασης, αλλά και μ' ένα τελείωμα που θα δυραρεστήσει αρκετούς. Πάσχα με χαμηλό βαρομετρικό και βροχές;; Οι περισσότερος πιθανότητες λένε  ναι, οπότε ας κάνετε τα κουμάντα σας κι ας μην κάνει και τίποτε στο τέλος, μιας και αυτό το διάστημα είναι και λίγο δυσκολοπροβλέψιμος ο καιρός στην προοπτική του!!



Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 10/4.

 Νεφώσεις, με βροχές και παροδική καταιγίδα στον Αγρινιώτικο κάμπο (7-12mm) και χιονοπτώσεις στα ορεινά, με όριο πέριξ των 1150-1200μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ και κυρίως ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτιροι, ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου θα κυμανθεί από 7-15 ή και 16οC.

Μ. ΤΡΙΤΗ 11/4.

 Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με μικρή ως μέτρια πιθανότητα για ένα πέρασμα ασθενούς βροχής ή ψιχάλας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ, ΔΒΔ και ΒΔ διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 5-17οC.

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 12/4.

  Νεφώσεις με ηλιοφάνεια, ΔΒΔ και ΔΝΔ ως μέτριοι άνεμοι και την θερμοκρασία στην πόλη, από 5-18οC.

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 13/4.

 Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις, ΝΑ, ΝΔ και ΑΒΑ ασθενείς ανέμους, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 6-19 ή και 20οC.

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/4.

 Συννεφιασμένη και άστατη μέρα, με πθανότητα βροχής, η οποία και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει προβλήματα τοπικά με την περιφορά των Επιταφίων (4-7mm). Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ, ΝΔ και ΔΝΔ διευθύνσεις έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου θα κυμανθεί από 8-16 ή και 17οC.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 15/4.

 Σχετικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, με περιορισμένη την ορατότητα στα γνωστά σημεία και περάσματα πέριξ της πόλης, αλλά η συνέχεια θα είναι με ήλιο και σύννεφα και η ακολουθία της Ανάστασης χωρίς προβλήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΒΔ και ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 6-15 ή και 16οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ 16/4.

 'Ολα δείχνουν (μικρές οι πιθανότητες να περιοριστεί), ότι το φετινό Πάσχα θα είναι άστατο, με νεφώσεις και σταδιακά ως το μεσημέρι βροχές και πιθανές καταιγίδες στην εξέλιξη της ημέρας. Δεν αποκλείεται μάλιστα να πασπαλίσει ψηλά στο Παναιτωλικό!! Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ και ΔΒΔ κυρίως διευθύνσεις γενικά ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 8-13 ή και 14οC.

Ο καιρός θα συνεχιστεί πιθανότατα βροχερός και την Δευτέρα, αλλά και την Τρτίτη του Πάσχα (17-18/4), με την θερμνοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για οποιαδήποτε αλλαγή των καιρικών συνθηκών, την Μ.Παρασκευή θα βγάλουμε έκτακτο....

 Θα είμαστε ξανά μαζί, την Δευτέρα του Θωμά 24 Απριλίου....Πολλές ευχές σε όλους, για καλή Μεγαλοβδομάδα, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, με όποιο καιρό κι αν έχει!!!


ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....









Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου