Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Πολύ κρύα εβδομάδα, με βροχές και χιόνια ως τα ημιορεινά!!

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 28/2-6/3 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

 Αρκούντως χειμωνιάτικη θα είναι η πρώτη εβδομάδα του Μάρτη, με γενικά άστατο καιρό, κατά περιόδους φαινόμενα, με βροχές στα πεδινά και χιόνια σε ημιορεινά ορεινά και θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται αρκετούς βαθμούς κάτω από τα κανονικά!!



ΔΕΥΤΕΡΑ 28/2.

 Γενικά άστατος καιρός, με νεφώσεις βροχές και πιθανή πρόσκαιρη καταιγίδα πέριξ της πόλης (7-11mm). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πάνω από τα 900-1000μ. υψόμετρα και θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΒΔ, ΔΝΔ και ΒΑ ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου θα κυμανθεί από 5-11 ή και 12οC.

ΤΡΙΤΗ 1/3.

 Λίγες νεφώσεις αρχικά, που μέσα στην ημέρα θ' αυξηθούν και θα βρέξει (1-2mm). Λίγα χιόνια θα πέσουν ως και τα 700-800μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ και ΒΔ ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 3-10 ή και 11οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 2/3.

 Αρχικά στο πρώτο μισό της ημέρας βροχές ή χιονόνερο σε πιο ψηλά τμήματα πέριξ της πόλης και χιόνια στα ημιορεινά τμήματα ως 600μ. (2-4mm), με βελτίωση προς τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ και ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 2-9 ή και 10οC.

ΠΕΜΠΤΗ 3/3.

 Νεφώσεις με μικρά ανοίγματα και κάποιες τοπικές ομίχλες στον κάμπο τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΒΔ και ΒΔ διευθύνσεις γενικά ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου θα κυμανθεί από 0-10οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/3.

 Νεφώσεις με σταδιακά βροχές στην πόλη, χιονόνερο στα γύρω χαμηλά βουνά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 700-800μ. υψόμετρο (4-7mm). Oι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ, ΔΒΔ και ΔΝΔ διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 3-9 ή και 10οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/3.

 Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις, ΒΑ, ΒΒΑ, ΑΝΑ και ΑΒΑ ασθενείς ανέμους και την θερμοκρασία από 2-10 ή και 11οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩ 6/3.

 Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, ασθενείς γενικά  ΒΑ, ΔΒΔ και ΒΔ ανέμους και την θερμοκρασία στην πόλη από 1-10οC.

Ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας (7/3) σε πρώτη εικόνα δείχνει κανονικός με νεφώσεις, μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά επειδή υπάρχουν διεργασίες στην στρατόσφαιρα με κάποιες σημαντικές διαταραχές, ικανές να αλλάξουν εντελώς την πορεία του καιρού, θα το αφήσουμε και την Παρασκευή ή το Σάββατο θα εκδόσουμε έκτακτο δελτίο!! 


ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....











Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου