Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Αντιστέκεται χειμωνιάτικα ο καιρός!!

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 21-27/2 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

Πάμε σε μια νέα εβδομάδα, με αλλαγή του καιρού προς το πιο χειμωνιάτικο, αλλά σχετικά θα είναι σύντομη. 'Ομως θα κρατήσει τις χαμηλές θερμοκρασίες στον Αγρινιώτικο κάμπο για όλες τις επόμενες ημέρες, ενώ νέα επιδείνωση διαφαίνεται προς το τέλος της περιόδου και το Σ/Κ. Πιθανότατα σε χειμωνιάτικο καιρό θα πάει και η πρώτη εβδομάδα του Μάρτη, με χαμηλές γενικά θερμοκρασίες και πιθανά φαινόμενα (βροχές πεδινά και χιόνια ημιορεινά ορεινά)....Για οποιεσδήποτε αλλαγές της τελευταίας στιγμής, θα εκδόσουμε έκτακτο δελτίο για την περιοχή μας!!



ΔΕΥΤΕΡΑ 21/2.

 Γενικά νεφώσεις (ψεκάδες πέριξ), με πολύ μικρά ανοίγματα. Προς αργά μεσημέρι-απόγευμα υπάρχει πιθανότητα ασθενούς βροχής ή ψιχάλας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ, ΝΔ και ΔΝΔ διευθύνσεις, γενικά ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου θα κυμανθεί από 9-14 ή και 15οC.

ΤΡΙΤΗ 22/2.

 'Αστατος καιρός, με νεφώσεις και βροχές, χωρίς ν' αποκλείεται στην ευρύτερη περιοχή και πρόσκαιρη καταιγίδα (8-12mm). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ως τα 1000-1200μ. υψόμετρο. Oι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ, ΔΝΔ και ΑΒΑ διευθύνσεις έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 6-13 ή και 14οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/2.

 Λϊγες νεφώσεις αρχικά, με μικρή πιθανότητα ψεκάδων, αλλά σύντομα θ' ανοίξει ο καιρός, με πλήρη σχεδόν ηλιοφάνεια (αραιές νεφώσεις πέριξ), ΒΒΑ ανέμους σχεδόν μέτριους και θερμοκρασία στην πόλη, από 4-15 ή και 16οC.

ΠΕΜΠΤΗ 24/2.

 Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις, ΒΑ (κυρίως), ΑΒΑ και ΒΒΔ ανέμους (ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι) και θερμοκρασία από 4-14 ή και 15οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/2.

 Ηλιοφάνεια με πολύ ασθενείς ανέμους (ΑΝΑ, ΔΝΔ και ΝΔ) και θερμοκρασία στην πόλη, από 2-13 ή και 14οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/2.

 Aρχικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις (ομίχλες τοπικά το πρωί), που σταδιακά ως το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 1-13οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/2.

 Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες (25-30mm), αλλά ως το βράδυ και χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 1000-1100μ. αρχικά. Oι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ και ΝΔ διευθύνσεις έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου θα κυμανθεί από 6-12 ή και 13οC.


ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....











Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου