Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Ψυχρή και "γδάρτικη" εβδομάδα!!

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 7-13/3 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.... 

 Πολύ κρύες αναμένονται οι επόμενες 6-7 ημέρες, αφού η χώρα μας θα επηρεαστεί από εισβολή πολικών αερίων μαζών και η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν όχι μόνο σε ορεινά και ημιορεινά, αλλά πιθανότατα και σε πιο χαμηλά υψόμετρα στην ευρύτερη περιοχή μας, ενώ σε μεγάλο τμήμα της Ελλάδος και σε πεδινά τμήματα!!



ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/3.

 Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας αρχικά, αλλά προς το μεσημέρι και μετά πιθανότατα βρέξει, ενώ λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πάνω από τα περίπου 900-1000μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ και ΔΒΔ διευθύνσεις γενικά ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 4-11 ή και 12οC.

ΤΡΙΤΗ 8/3.

 Αρχικά λίγες νεφώσεις που σταδιακά μέσα στην ημέρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενούς έως και παροδικά μέτριας έντασης βροχές (5-7mm). Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πάνω από τα 800μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ, ΔΒΔ , ΔΝΔ και ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου θα κυμανθεί από 3-10 ή και 11οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/3.

 Χιονιάς καιρός, με αυξημένες νεφώσεις και βροχές κατά διαστήματα (4-8mm), χιονόνερο στα χαμηλά υψόμετρα, ενώ λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 600-700μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ και ΒΑ διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 2-9 ή και 10οC.

ΠΕΜΠΤΗ 10/3.

 Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι οι ΒΑ και ΒΔ άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 0-10οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/3.

 'Ηλιος με δόντια σήμερα και ελαφρύς παγετός τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ, ΔΒΔ, ΔΝΔ και ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από -1...8 ή και 9οC 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/3.

 Λίγες αριαές νεφώσεις που ενδέχεται να αυξηθούν πρόσκαιρα, μέσα στην ημερα. Δεν αποκλείεται να σημειωθεί πολυ σύντομη ασθενής βροχή ή ψιχάλα και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά (μικρή, αλλά υπαρκτή η πιθανότητα). Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ, ΑΒΑ και ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου θα κυμανθεί από 0-9οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/3.

 Ηλιοφάνεια, με Α/ΑΒΑ και ΑΝΑ έως σχεδόν μέτριους ανέμους και θερμοκρασία από 1-7 ή και 8οC.


ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....












Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου