Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

'Αγριος καιρός....βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά / Πρώτο σήμα με κρύο στις γιορτές!!

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 6-12/12 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

 Νέος; κύκλος βροχών και καταιγίδων και στη νέα εβδομάδα του Δεκέμβρη στον Αγρινιώτικο κάμπο, με πιθανότητα στο Αγρίνιο να πλησιάσουμε το απόλυτο υετικό ετήσιο ρεκόρ των τελευταίων 20 τουλάχιστον ετών (1365mm ως τις 5/12)....Οι εναλλαγές των ανέμων θα ανεβοκατεβάζουν το κρύο, οι νοτιάδες θα κερδίσουν αρκετές μάχες, αλλά και οι βοριάδες θα δώσουν το παρών και δεν θα λείψουν και τα χιόνια στα ορεινά!!



ΔΕΥΤΕΡΑ 6/12.

 'Αστατος καιρός, με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες (25-32mm). Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν/ΝΝΔ και ΔΝΔ διευθύνσεις έως μέτριοι και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου θα κυμανθεί από 8-14οC.

ΤΡΙΤΗ 7/12.

 Βροχές, αυξημένες νεφώσεις και μικρή βελτίωση προς το απόγευμα (8-14mm). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ως τα 900-1100μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ, ΝΑΔ και ΒΔ κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου θα κυμανθεί από 6-11οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/12.

 Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις, που κυρίως προς τις απογευματινές βραδινές ώρες θα αυξηθούν. Βέβαια ως τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρξουν τοπικά κάποιες ψιχάλες και λίγες παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΒΔ, ΔΝΔ, ΝΔ και ΝΑ διευθύνσεις γενικά ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 4-11 ή και 12οC.

ΠΕΜΠΤΗ 9/12.

 Νεφώσεις με κατά διαστήματα βροχές, ασθενούς (κυρίως) έως πιθανόν και μέτριας έντασης. Προς αργά το βράδυ κι ως τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν, με εκδήλωση καταιγίδων, οι οποίες θα συνεχιστούν και μέσα στη νύχτα (7-10mm). Οι άνεμοι νοτιάδες (Ν'ΝΝΔ και Ν/ΝΝΑ) έως μέτριοι και πρόσκαιρα σχεδόν ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου θα κυμανθεί από 7-16 ή και 17οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/12.

 Βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδς ως τις μεσημβρινές ώρες (χιονοπτώσεις στα ορεινά) και σταδιακή βελτίωση, με χαλαρά φαινόμενα (16-20mm). Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ και ΝΝΑ διευθύνσεις έως  μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 8-14οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/12.

 Νέα επιδείνωση του καιρού, με βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα και τοπικά ισχυρές (35-40mm), μέτριοι νοτιάδες οι άνεμοι και θερμοκρασία από 10-14οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/12.

 Διατηρείται άστατος ο καιρός, με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα πιο ορεινά (1400-1500μ.). Οι άνεμοι ΝΔ και ΔΝΔ ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 9-12οC.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο1: Οι πρώτες μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις, μιλούν για κρύα περίοδο στη χώρα μας λίγο πριν τα Χριστούγεννα και για όλη τη διάρκεια των εορτών (από 18/12-2/1), με πολλές βροχές, χιόνια και γενικά ένα σκηνικό που αγαπάμε απο μικρά παιδιά. Όσο πλησιάζουμε προς τις ημέρες των αλλαγών, θα σας ενημερώνουμε άμεσα για το τι προβλέπεται και φυσικά ακόμη τίποτα δεν δένεται κόμπο!!


ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....
















Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου