Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Πλούσια και ποικίλη καιρικά εβδομάδα....Πολλές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά!!

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 29/11-5/12 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

 Διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας, θα περάσουν από την καιρική σκηνή της νέας εβδομάδος στην δυτική στερεά, δίνοντας πολλές βροχές, εναλλαγές και εντάσεις ανέμων, αλλά πλέον και τα πρώτα πολύ σημαντικά χιόνια στα βουνά και τα ορεινά μας, έως τα 900μ. υψόμετρα, τοπικά δεν αποκλείεται και λίγο χαμηλότερα. Για τους λόγους αυτούς, θα πρέπει όλοι να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, να ενημερωνόμαστε από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα για τα τυχόν προβλήματα στο εθνικό, επαρχιακό και ορεινό δίκτυο και να είμαστε αρκετά προσεκτικοί αν βρεθούμε πλησίον ή και μέσα στην διάρκεια που τα όποια φαινόμενα θα έχουυν ένταση. 'Ηδη έχουν προηγηθεί μέρες με αρκετές βροχές και το έδαφος ως ένα σημείο θα εμφανίζεται κορεσμένο. Φαίνεται πολύ πιθανό, ότι θα είναι μια από τις πιο πλούσιες και ποικίλες εβδομάδες του έτους....ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση, για όλες τις ημέρες ως την ερχόμενη Κυριακή!!




ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11.

 Πολύ άστατος καιρός, μετά το μεσημέρι κυρίως, με έντονες βροχές κατά διαστήματα, αλλά και δυνατούς ανέμους (23-30mm). Προς τις βραδινές ώρες θα χιονίσει αρχικά στο Παναιτωλικό και βαθμιαία ως τα 1000-1200μ. υψόμετρο, με τις χιονοπτώσεις να είναι αρκετά πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ και ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως σχεδόν ισχυροί (πρόσκαιρα και ισχυροί), ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου θα κυμανθεί από 10-17 ή και 18οC.

ΤΡΙΤΗ 30/11.

 Καθαρά χειμωνιάτικη θα είναι η μέρα σήμερα, με βροχές ξανά (μέτρια η πιθανότητα παροδικής καταιγίδας), αλλά σταδιακά μειούμενες ως τις απογευματινές ώρες (12-15mm). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα και ως τα 900-1000μ. υψόμετρο. Αργά το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σχεδόν αίθριος και η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ και ΔΒΔ κυρίως διευθύνσεις, έως μέτριοι και πιθανόν για λίγο και σχεδόν ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 3-9 ή και 10οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/12.

 Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις, κυρίως προς τους ορεινούς όγκους, ενώ τοπικά τις πρώτες βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές ομίχλες πέριξ του κάμπου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ, ΔΒΔ, ΔΝΔ και ΝΔ διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 1-10 μή και 11οC.

ΠΕΜΠΤΗ 2/12.

Νεφώσεις με βροχές, κυρίως προς τις μεσημεριανές ώρες και μετά (3-7mm). Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ και ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου θα κυμανθεί από 5-14 ή και 15οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/12.

 'Αστατη μέρα και σήμερα, με αυξομειούμενες σε ένταση βροχές και καταιγίδες σε όλο τον Αγρινιώτικο κάμπο (32-40mm). Προς τα μεσάνυχτα χιόνια θα πέσουν ψηλά στο Παναιτωλικό. Oι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ, ΝΔ και ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως σχεδόν ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 9-15οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/12.

 Νεφώσεις με βροχές ως τις μεσημεριανές ώρες και σταδιακή βελτίωση, χωρίς να αποκλείονται κάποιες ακόμη ασθενείς παροδικές βροχές ή ψιχάλες (10-14mm). Xιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά και πάνω από τα 1200-1300μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ και ΔΒΔ διευθύνσεις έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 7-12οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/12.

 Βροχές και καταιγίδες (ενδεικτικά 20-25mm), με ως μέτριους ΝΔ και ΔΝΔ ανέμους και την θερμοκρασία από 9-13 ή και 14οC.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μέχρι το βράδυ της Κυριακής 28/11, στο Αγρίνιο για το μήνα Νοέμβριο, έχουν πέσει 194,5mm βροχής σε 13 υετοφόρες ημέρες, ενώ συνολικά για το 2021, έχουν σημειωθεί 1287,1mm σε 99 υετοφόρες ημέρες....τα νούμερα αυτά θα αυξηθούν σημαντικά την εβδομάδα που εισήλθαμε!!


ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....


















Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου