Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

O χειμώνας δεν παρατάει εύκολα τα όπλα....'Αστατο σκηνικό, με βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά, πρόσκαιρη άνοδος θερμοκρασίας το Σ/Κ!!

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 15-21/3 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

 Πολύ σκληρός για να πεθάνει, θα παρουσιαστεί στη νέα Μαρτιάτικη εβδομαδιαία έκδοση ο χειμώνας και ύστερα μάλιστα από ένα ανοιξιάτικο Σ/Κ. Ψυχρότερες αέριες μάζες με συοδεία βαρομετρικού χαμηλού, θα επηρεάσουν τα δυτικά κομμάτια της χώρας, με αποτέλεσμα ο εορτασμός της Καθαρής Δευτέρας, με τα κούλουμα και το πέταγμα των χαρταετών, να καταστούν σχεδόν ανέφικτο, ενώ όλη αυτή η ψυχρή εικόνα, με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, πιθανό θα βελτιωθεί πρόσκαιρα, αλλά δεν φαίνεται όμως να παγιώνεται σοβαρά, τουλάχιστον πριν τις πρώτες ημέρες του Απρίλη!!



ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/3.

 Χειμωνιάτικα τα κούλουμα φέτος. Νεφώσεις με βροχές, πιθανότατα σε τοπικό επίπεδο, παροδικά έντονες (10-14mm). Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ως τα 800-900μ. υψόμετρο, πιθανόν και λίγο χαμηλότερα ως τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ και ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα σχεδόν ισχυροί (5bf), ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου, θα κυμανθεί από 7-11 ή και 12οC.

ΤΡΙΤΗ 16/3.

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Ως τις πρωινές ώρες θα διατηρηθεί βαρύς ο καιρός, με ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές (3-7mm), ενώ οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα φτάσουν ως τα 700-800μ. υψόμετρο. Γενικά πάντως, ο καιρός προς το μεσημέρι και μετά, θα είναι βελτιωμένος, αλλά με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ, ΒΔ και ΔΝΔ διευθύνσεις, έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη, θα κυμανθεί από 5-12 ή και 13οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/3.

'Αστατος γενικά καιρός, με αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών μέσα στην ημέρα (1-3mm) και επίσης ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά...θα υπάρχουν όμως και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΒΔ και ΒΔ διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα κυμανθεί από 2-13 ή και 14οC.

ΠΕΜΠΤΗ 18/3.

Αρχικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, που όμως μέσα στην ημέρα θα αυξηθούν και ενδέχεται να βρέξει προς το απόγευμα και μετά. Κάποιες λίγες χιονοπτώσεις θα πέσουν ξανά στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΒΔ και ΔΝΔ διευθύνσεις, έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου, θα κυμανθεί από 2-12 ή και 13οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/3.

Λίγες νεφώσεις, που μέσα στην ημέρα θα αυξηθούν (υπάρχει πιθανότητα βροχής ως τις πρωινές ώρες και χιονοπτώσεων στα ορεινά), ΑΝΑ, ΝΔ και ΝΑ άνεμοι, γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί από 6-14 ή και 15οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/3.

Ηλιοφάνεια, με λίγες αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θ' αυξηθούν και δεν αποκλείεται να βρέξει, ενώ χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά (1000-1200μ.). Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ και ΑΝΑ διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα κυμανθεί από 8-12 ή και 13οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/3.

Γενικά αίθριος καιρός και σε ανοιξιάτικους ρυθμούς στο μεγαλύτερος μέρος της ημέρας, αλλά υπάρχει πιθανότητα, προς τις απογευματινές ώρες να συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΒΑ (κυρίως) και ΑΝΑ διευθύνσεις, γενικά ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου, θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 9-19 ή και 20οC.

1.ΑΝΑΝΕΩΣΗ για 21/3 (18/3): Νεφώσεις, με βροχές, αλλά και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό παροδικά, έως σχεδόν μέτριοι ΑΝΑ άνεμοι και θερμοκρασία από 10-19οC.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές το Σ/Κ, που μπορεί να φέρουν βροχές και καταιγίδες....σε οποιαδήποτε αλλαγή, θα περάσουμε έκτακτο!!


ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....




















Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου