Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Οι δόσεις χειμώνα συνεχίζονται....επιστροφή το ΣΚ, σε πιο ανοιξιάτικο σκηνικό!!

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 22-28/3 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

 Διατηρείται και διευρύνεται το χειμωνιάτικο σκηνικό για λίγες ημέρες ακόμη, αφού ψυχρότερες αέριες μάζες θα συνεχίσουν να βρίσκουν χώρο και να παραμερίζουν τις θερμότερες εξ Αφρικής. Ταυτόχρονα σχεδόν και τα βαρομετρικά χαμηλά θα δίνουν φαινόμενα σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πριν περιοριστούν στα πιο ανατολικονότια τμήματα. Ετσι και τη νέα εβδομάδα θα έχουμε άστατο καιρό ως τα μέσα της εβδομάδος, πτώση της θερμοκρασίας, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, θα έπικρατήσει κυρίως ηλιοφάνεια, αλλά με αρκετό κρύο τις πρωινές και βραδινές ώρες. 'Ομως προς τα τέλη της εβδομάδος, τα πράγματα ξαναγυρίζουν δειλά δειλά προς το ανοιξιάτικο πεδίο καιρικής δράσης!!


ΔΕΥΤΕΡΑ 22/3.

 'Αστατος καιρός, με νεφώσεις και βροχές (10-14mm). Χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά και σταδιακά ως 1000-1200μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ, ΝΔ και ΔΒΔ διευθύνσεις, έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα κυμανθεί από 6-15οC.

ΤΡΙΤΗ 23/3.

 Νεφώσεις, με μικρά ανοίγματα, αλλά και διαστήματα με ασθενείς έως μέτριες παροδικές βροχές (3-6mm), αλλά και κάποιο πρόσκαιρο ξέσπασμα προς τις απογευματινές βραδινές ώρες. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ως τα 700-800μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ, ΒΑ και ΑΒΑ διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου, θα κυμανθεί από 5-11 ή και 12οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/3.

 Λίγες ασθενείς βροχούλες στα πέριξ ή και ψιχάλες ως τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση, με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, με λίγες νεφώσεις. Ασθενείς πρόσκιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ, ΒΒΑ, Δ/ΔΒΔ και ΒΔ διευθύνσεις, έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη, θα κυμανθεί από 4-12 ή και 13οC.

ΠΕΜΠΤΗ 25/3.

 Λίγες αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια (ήλιος με λίγα δόντια), με ασθενείς έως μέτριους ΒΑ, ΔΒΔ, ΔΝΔ και ΝΑ ανέμους και την θερμοκρασία από 3-11 ή και 12οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/3.

 Γενικά αίθριος καιρός, με ασθενείς έως μέτριους ανέμους (κυρίως ΝΔ, αλλά και ΒΑ) και θερμοκρασία εντός πόλης, από 2-14οC, ενώ πέριξ της πόλης, πιθανόν να σημειωθεί και ελαφρύς παγετός (πάχνη).

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/3.

 Ηλιοφάνεια, με λίγες αραιές νεφώσεις, γενικά ασθενείς ανέμους από διάφορες διευθύνσεις (ΝΑ, ΔΝΔ, ΔΒΔ, ΒΑ και ΒΔ) και θερμοκρασία σε άνοδο, από 2-15 ή και 16οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/3.

Αίθριος καιρός και μόνο προς το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να συννεφιάσει, ασθενείς ΒΑ και ΒΔ ανέμους και θερμοκρασία από 4-17 ή και 18οC.


ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....










Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου