Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

'Ηπιες συνθήκες, απουσία βροχών, κάτι σαν δεύτερες....αλκυονίδες!!

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 22-28/2 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

  Αντικυκλώνας έχει καλύψει την χώρα μας, μετά την τεράστια και ιστορική κακοκαιρία "Μήδεια", με αποτέλεσμα και τη νέα εβδομάδα (λήγει ο ημερολογιακός χειμώνας) να κινηθούμε σε ήπιες συνθήκες, κάτι από αλκυονιδικές ημέρες δηλαδή (με ολίγη από σαχαριανή σκόνη), αφού όπως δείχνει ο περίγυρος της Ευρωπαϊκής καιρικής κουζίνας, τα χειμωνιάτικα σκιρτήματα δεν θα μας αποχωριστούν εύκολα πριν το τέλος Μάρτη και παρά το γενονός ότι το ημερολόγιο θα καλεί σε άνοιξη. 'Ετσι η νέα εβδομάδα στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, θα είναι ηλιόλουστη, με λίγες νεφώσεις στην πορεία, κάποιες ομίχλες τις πολύ πρωινές ώρες, κυρίως στα πέριξ των λιμνών μονοπάτια, ενώ η θερμοκρασία το πρωί θα κυμαίνεται χαμηλά, αλλά τις μεσημεριανές ώρες θα φτάνει κοντά στους 19-20οC!!

Η λίμνη των Κρεμαστών, με την πρόσφατη χιονοκαιρία (Φωτό: Χρ,Μαργώνης)!!


ΔΕΥΤΕΡΑ 22/2.

Γενικά αίθριος καιρός, με ασθενείς ΒΑ και ΒΔ ανέμους και θερμοκρασία στην πόλη, από 3-16οC.

ΤΡΙΤΗ 23/2.

Ηλιοφάνεια και διαύγεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ και ΒΒΑ διευθύνσεις, γενικά ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα κυμανθεί από 4-18 ή και 19οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/2.

Γενικά ηλιόλουστος καιρός, με κυρίως ΒΑ ασθενείς ανέμους (για λίγο ΑΒΑ και ΒΔ), ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεία από 6-19 ή και 20οC.

ΠΕΜΠΤΗ 25/2.

Αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις (τοπικές ομίχλες το πρωί), άνευ σημασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΒΑ, ΒΒΑ και ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου, θα κυμανθεί από 5-18 ή και 19οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/2.

Λίγες νεφώσεις, αρκετή ηλιοφάνεια και κάποιες τοπικές ομίχλες στα πέριξ, τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ, ΔΒΔ και ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα κυμανθεί από 4-19οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/2.

Ηλιοφάνεια, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, ΑΒΑ, ΔΝΔ, ΔΒΔ και ΒΑ άνεμοι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-18οC

ΚΥΡΙΑΚΉ 28/2.

Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά προς το απόγευμα θα συννεφιάσει, ασθενείς άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις και θερμοκρασία από 5-16 ή και 17οC.





Τρείς χιονισμένες εικόνες από τον Προυσό (14/2)....

Περδικάκι Βάλτου, με την "Μήδεια"....

Λαμπίρι Αγρινίου, μετα την χιονοκαιρία....

Κρεμαστά Αιτ/νίας....

Λευκά 'Ορη Κρήτης (19/2)....

Ακολουθούν εικόνες, από το ιστορικό καιρικό έπος της Αθήνας (14-17/2)....


















Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου