Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Πολλές βροχές ξανά, με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας κι ένα Σ/Κ αρκούντως χειμωνιάτικο!!

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΟΔΟΜΑΔΟΣ 8-14/2 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

 Συνεχόμενες θα είναι οι διαταραχές στην περιοχή μας, τις επόμενες ημέρες. Βροχές σε διάφορους ρυθμούς, προσκαιρες καταιγίδες και ως το τέλος της περιόδου, χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα αρχικά, αλλά πιθανόν για λίγο και στα όρια των πεδινών τμημάτων....


ΔΕΥΤΕΡΑ 8/2.

Νεφώσεις με βροχές (10-14mm), έως μέτριοι ΝΑ και ΝΔ άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου, θα κυμανθεί από 11-16 ή και 17οC.

ΤΡΙΤΗ 9/2.

Νεφώσεις, που σύντομα θα αυξηθούν και θα βρέξει, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας (12-16mm). Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ και ΔΝΔ έως μέτριοι και πρόσκαιρα σχεδόν ισχυροί (5 μποφόρ), ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα κυμανθεί από 10-15οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/2.

Νεφώσεις, με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Μικρή πιθανότητα παροδικής ασθενούς βροχής ή ψιχάλας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ και ΝΝΑ διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-15 ή και 16οC.

ΠΕΜΠΤΗ 11/2.

Νέα επιδείνωση του καιρού, με βροχές (8-12mm), λίγες χιονοπτώσεις προς το βράδυ, στα ψηλά ορεινά, ΔΝΔ ανέμους (ασθενείς έως μέτριοι), ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου, θα κυμανθεί  από 9-15 ή και 16οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/2.

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες και μέτρια πιθανότητα ασθενούς βροχής ή ψιχάλας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ και ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα κυμανθεί από 6-13 ή και 14οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/2.

Αρχικά νεφώσεις, που προς το μεσημέρι και μετά θα αυξηθούν και θα βρέξει, τοπικά και έντονα (17-22mm). Πυκνές χιονοπτώσεις πάνω από τα 700-900μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΒΑ, ΑΝΑ και ΒΑ διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεία από 2-10 ή και 11οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/2.

Βροχή με χιονόνερο στα πεδινά και αρχικά χιονοπτώσεις από τα 300-400μ., αλλά δεν αποκλείεται και παροδική χιονόπτωση μέσα στην πόλη του Αγρινίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ και ΒΔ διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1-5 ή και 6οC.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή χώρα μας, όλα τα Βαλκάνια, αλλά και πολλές χώρες της Ευρώπης, θα δεχτούν πολική εισβολή, για όποια διαφοροποίηση, θα επανέλθουμε με έκτακτο δελτίο, πιθανότατα ως το μεσημέρι της Παρασκευής....














Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου