Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

'Ερχεται κύμα ζέστης, πάνω σε γνωστά δυτικά μονοπάτια!!

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 20-26/6 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.... 

 Και ήρθε η ώρα πλέον, να κάνει αισθητή την παρουσία του το γνωστό μας καλοκαιράκι, μετά και τις παρατεταμένες αστάθειες των προηγούμενων ημερών του Ιουνίου....

Θερμά κύματα από τα δυτικά και ΝΔ τμήματα της Ευρώπης, θα προσπαθήσουν να εισέλθουν και στην χώρα μας, κάτι που ως ένα σημείο θα το καταφέρουν, αλλά η δυναμική τους δεν θα είναι όσο διαφαινόταν αρχικά. 'Ομως πάλι θα διατηρηθεί στην περιοχή του Αγρινιώτικου κάμπου ένα κανονικό θα το λέγαμε κύμα ζέστης (όχι καύσωνας), όπου η θερμοκρασία θ' αγγίξει τους 37-38οC, με την υγρασία να κρατάει λίγο τσιμπημένες τις τιμές (ούτε χαμηλές πολύ, αλλά ούτε υψηλές), αλλά και τους ανέμους να παίζουν κι αυτοί το δικό τους συνδυαστικό παιγνίδι. Η καλή είδηση είναι, ότι στα παράλια του νομού, η θαλάσσια αύρα, ο πιθανός τοπικός καναλισμός του ΝΑ ανέμου στον Πατραϊκό, ή και οι δυτικογενείς άνεμοι στο γενικό πλαίσιο,  θα δίνουν μια αίσθηση δροσιάς, με θερμοκρασίες 4-6οC χαμηλότερα!!



ΔΕΥΤΕΡΑ 20/6.

 Γενική ηλιοφάνεια, με πιθανόν λίγες αραιές νεφώσεις, ασθενείς έως μέτριοι ΒΑ, ΔΒΔ και ΔΝΔ άνεμοι και η θερμοκρασία εντός πόλης, από 16-29 ή και 30οC.

ΤΡΙΤΗ 21/6.

 Αίθριος και διαγής καιρός, με ασθενείς γενικά ΒΔ και ΔΒΔ ανέμους και την θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου, από  17-31 ή και 32οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/6.

 Ηλιοφάνεια, ΒΔ, ΔΒΔ και ΔΝΔ ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία από 19-34 ή και 35οC.

ΠΕΜΠΤΗ 23/6.

 Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις προς τις απογευματινές ώρες, ασθενείς έως σχεδόν μέτριους ανέμους από διάφορες διευθύνσεις (ΒΔ, ΒΒΑ, Δ/ΔΝΔ και ΝΑ), ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 20-37 ή και 38οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/6.

 Λιακάδα και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς (ΒΔ, ΔΒΔ, ΒΒΑ, ΑΒΑ και ΝΑ) , ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 21-35 ή και 36οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/6.

 Αίθριος διατηρείται ο καιρός, με ΝΑ και ΝΔ ανέμους έως σχεδόν μέτριους, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη, από 22-35 ή και 36οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/6.

 Ηλιοφάνεια, ΔΝΔ άνεμοι έως σχεδόν μέτριοι και θερμοκρασία από 22-37οC.



ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....











Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου