Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΚΡΙΑ και ΚΟΥΛΟΥΜΑ ιδανικά για σκι, αλλά όχι για χαρταετό!!!...Βροχερός καιρός με νοτιάδες...χιόνια στα ορεινά...

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 3ΗΜΕΡΟΥ (21-23/2) ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ...

Μασκαρεμένη...καιρικά θα είναι η φετινή Αποκριά, αλλά και η Καθαρά Δευτέρα με τα κούλουμα στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, αφού ο καιρός μπαίνει σε νέο βροχερό μοτίβο από τα ξημερώματα της Κυριακής. Αποτέλεσμα όλου αυτού του σκηνικού; Καλύτερη μέρα για το πέταγμα του χαρταετού θα είναι το Σάββατο!!!
Λογικά θα βρεθούμε στην αρχή μιας σειράς από διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά, τα οποία θα επηρεάζουν την ευρύτερη περιοχή μας, τις επόμενες μέρες και έως το τέλος του μήνα...



ΣΑΒΒΑΤΟ 21/2.

Γενικά αίθριος καιρός στο μισό της ημέρας, αλλά από το μεσημέρι θα κάνουν την εμφάνισή τους λίγες νεφώσεις, που έως τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ΑΝΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου θα κυμανθεί από 2-14 ή και 15οC, δίνοντας μια σχετική ανοιξιάτικη χροιά, κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.


ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΕΩ 22/2.

Άστατος καιρός με νεφώσεις και βροχές (μέτρια πιθανότητα για καταιγίδα), κατά διαστήματα ισχυρές (16-20mm η εκτίμηση για το ύψος του υετού). Χιονοπτώσεις αρκετά πυκνές κατά διαστήματα, θα σημειωθούν στα ορεινά και αρχικά πάνω από τα 800-900μ. υψόμετρο, που έως το τέλος της ημέρας θα ανέβουν στα 1100-1200μ., προκαλώντας γενικά δυσκολίες στην κυκλοφορία του ορεινού δικτύου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ και ΑΝΑ διευθύνσεις έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία΄εντός Αγρινίου θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 7-10οC.
Ισχυρές χιονοπτώσεις θα έχει στο Βελούχι (για τους φίλους του σκι και των βουνών), με τη θερμοκρασία στο Χ/Κ να κυμαίνεται από -4...-2οC.


ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/2.

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός, με ασθενούς έως μέτριας έντασης βροχοπτώσεις (δεν αποκλείεται παροδική καταιγίδα στην ευρύτερη περιοχή), αλλά και μικρά ενδιάμεσα διαστήματα με ελαφρώς βελτιωμένο καιρό (11-14mm η εκτίμηση για το ύψος του υετού), όπως και μικρό διάστημα με περισσότερα φαινόμενα. Τα χιόνια θα περιοριστούν στα πιο ορεινά τμήματα και πάνω από τα 1500-1700μ. υψόμετρο. Ουσιαστική βελτίωση (πρόσκαιρη), αναμένεται προς τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ, ΝΑ και αργά το βράδυ ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου θα κυμανθεί από 8-13 ή και 14οC.
Χιονοπτώσεις και χιονόνερα κατά περιόδους στο Βελούχι, με τη θερμοκρασία στο Χ/Κ να κυμαίνεται από -3...2οC.




Κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ  (ερασιτέχνης μετεωρολόγος - ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου