Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Και τσουχτερό κρύο και ήλιος με δόντια και νεφώσεις και τοπικές ομίχλες και πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών!!

 ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 18-24/12 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ / ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ....

 Γενικά σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες θα κυμανθεί η εβδομάδα που θα μας οδηγήσει στα Χριστούγεννα και θα έχει γενικά τα χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά στο ξεκίνημα της εποχής και χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα, ώστε να προβληματίσουν. Οι πρώτες προγνωστικές εικόνες για τα Χριστούγεννα, δίνουν πιθανότητες για κάποια ψιχαλίσματα στον κάμπο και σχετική θερμοκρασιακή κανονικότητα, αλλά γενικά ούτε κρύο, ούτε ζέστη που λέμε!!

Kαλά Χριστούγεννα, με αγάπη και υγεία σε όλους....



ΔΕΥΤΕΡΑ 18/12.

 Γενικά αίθριος καιρός, με κυρίως ασθενή ΒΑ άνεμο και θερμοκρασία εντός Αγρινίου, που θα κυμανθεί από 2-14οC.

ΤΡΙΤΗ 19/12.

 'Ηλιος με δόντια, ασθενείς ΑΒΑ, ΑΝΑ και ΒΔ άνεμοι και θερμοκρασία εντός πόλης, από 3-14 ή και 15οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/12.

 Αυξημένες νεφώσεις, που προς το απόγευμα-βράδυ υπάρχει μέτρια πιθανότητα για κάποια  πρόσκαιρη ασθενή βροχή ή ψιχάλα (1-3mm). Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ και ΑΒΑ διευθύνσεις γενικά ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 2-12 ή και 13οC.

ΠΕΜΠΤΗ 21/12.

 Εναλλαγές ηλιοφάνειας με νεφώσεις, που προς τις απογευματινές ώρες θ' αυξηθούν παροδικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ, ΔΒΔ, ΒΔ και ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 5-13 ή και 14οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/12.

 Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές ομίχλες πρωί και βράδυ (μικρή πιθανότητα για ψεκάδες), γενικά ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι (ΝΑ, ΔΝΔ και ΔΒΔ) και την θερμοκρασία από 3-13οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/12.

 Αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια, πολύ ασθενείς άνεμοι, από διάφορες διευθύνσεις (ΒΑ, ΝΔ, ΔΒΔ και ΝΝΑ) και θερμοκρασία στην πόλη, από 4-14οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/12.

 Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ΝΑ, ΝΝΑ και ΔΝΔ άνεμοι, με την θρμοκρασία από 3-14 ή και 15οC.


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΔΕΥΤΕΡΑ 25/12.

 Πιθανόν νεφελώδης καιρός, με μέτρια πιθανότητα για κάποιες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές ή ψιχάλες πέριξ της πόλης, ΝΑ, ΝΔ και ΔΒΔ έως σχεδόν μέτριοι οι άνεμοι και την θερμοκρασία εντός πόλης, από 4-14 ή και 15οC.

Στην "boxing-day", όπως λένε οι 'Αγγλοι (2η μέρα - (Τρίτη) των Χριστουγέννων), θα έχει πιο αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις ΒΔ και ΒΒΑ ανέμους και θερμοκρασία από 5-15οC.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση σημαντικών προγνωστικών αλλαγών για τις Χριστουγεννιάτικες ημέρες, θα επανέλθουμε στον παρόντα χώρο, με έκτακτη πρόβλεψη!!


AΝΑΝΕΩΣΗ (Κυριακή 24/12):  Παραμονή Χριστουγέννων στο Αγρίνιο, με ηλιοφάνεια, τοπικές ομίχλες και κάποιες νεφώσεις που προς το βράδυ θ' αυξηθούν (ΑΝΑ και ΑΒΑ ασθενείς άνεμοι). Θερμοκρασία 6-15οC.

Αύριο ημέρα των Χριστουγέννων 25/12, καλός γενικά καιρός, με νεφώσεις και ήλιο, ασθενείς ανέμους από διάφορες διευθύνσεις και θερμοκρασία στην πόλη, από 8-15 ή και 16οC.

Την Τρίτη 26/12 δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, γενικά νεφελώδης καιρός, με πιθανότητα ασθενών βροχών, κυρίως ασθενών ΑΒΑ ανέμων και την θερμοκρασία σε πτώση, από 9-13 ή και 14οC.










Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου