Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Πρόβα καλοκαιριού....Ως 35-36οC+ η θερμοκρασία!!

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 23-29//5 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

 Καθαρά καλοκαιρινή θα είναι η τελευταία εβδομάδα του Μάη, ο οποίος γενικά κυμάνθηκε στα κανονικά θερμοκρασιακά επίπεδα. Θερμότερες αέριες μάζες θα επηρεάσουν τη χώρα μας, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να χτυπήσει τα χαμηλά κόκκινα, αγγίζοντας τους 35 με 36οC, αλλά χωρίς ιδιαίτερη υγρασία....Το Σ/Κ όμως θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα, υποχωρώντας 5-6οC!!



ΔΕΥΤΕΡΑ 23/5.

 Ηλιοφάνεια, με ΔΝΔ και ΝΔ ανέμους και την θερμοκρασία εντός Αγρινίου από 13-28 ή και 29οC.

ΤΡΙΤΗ 24/5.

 Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις, ασθενείς άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις (ΝΔ, ΔΝΔ, ΔΒΔ, ΒΑ και ΝΑ) και θερμοκρασία στην πόλη, από 15-30 ή και 31οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5.

 Ηλιοφάνεια αρχικά, λίγες νεφώσεις που θ' αυξηθούν προς τις απογευματινές ώρες, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί ασθενής βροχή ή ψιχάλα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς (ΑΝΑ, ΔΒΔ, ΝΔ, ΒΒΑ και ΒΔ), ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 14-33οC.

ΠΕΜΠΤΗ 26/5.

 Ηλιοφάνεια, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, ασθενείς ΒΔ και ΔΒΔ ανέμους και την θερμοκρασία από 16-34 ή και 35οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/5.

 Γενική ηλιοφάνεια, ΒΒΑ, ΔΒΔ, ΔΝΔ και ΑΝΑ γενικά ασθενείς άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, από 17-35 ή και 36οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/5.

 Ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις προς το απόγευμα, ασθενείς άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις (ΝΝΔ, ΔΒΔ, ΝΔ, ΔΒΔ και ΑΝΑ), ενώ η θερμοκρασία στην πόλη, από 18-33 ή και 34οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/5.

 Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες προς το απόγευμα, οπότε υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων. Οι άνεμοι ΝΔ έως μέτριοι και η θερμοκρασία από 15-29 ή και 30οC.


ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....






ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022....

 Στην κόκκινη ζώνη οι περιοχές αυτές θα έχουν από 1-3 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο της εποχής.Κατα βάση ξηρός καιρός με συχνά θερμά επεισόδια και λιγότερες βροχές/υετο από τον μέσο όρο.
📌Με το πορτοκαλί χρώμα, οι περιοχές θα έχουν 0-1 βαθμό πάνω από τον κανονικό μέσο όρο, θα έχουν φυσιολογικά θερμά επεισόδια για το γεωγραφικό πλάτος όπου βρίσκονται, όχι όμως ακραία και με διάρκεια.....Στις αρχές του καλοκαιριού και στο τέλος θα έχουν συχνά περάσματα από ψυχρά μέτωπα με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας.

📌Με το γαλάζιο οι περιοχές θα έχουνε 0 ως -1 βαθμό, κάτω από το μέσο όρο.
Θα έχουν πιο βροχερό καιρό από το μέσο όρο εποχής και τα θερμά επεισόδια θα είναι πιο περιορισμένα σε συχνότητα, αλλά υπαρκτά. Εξαίρεση η ανατολική Στερεά (προσήνεμη προς Αιγαίο και περιοχές πέριξ Αιγαίου), όπου θα έχουν συχνά την εμφάνιση μελτεμιού το καλοκαίρι, με λιγότερα θερμά επεισόδια, υπαρκτά όμως χωρίς μεγάλη συχνότητα ένταση και διάρκεια όπως το 2021.

❗Στις αρχές και στο τέλος του καλοκαιριού αναμένονται περάσματα ψυχρών μετώπων από αυτές τις περιοχές....(Από ερασιτέχνη μετεωρολόγο, Βασ. Δημόπουλο)....




Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου