Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Eντείνεται το κύμα καύσωνα, αλλά από Παρασκευή υποχωρεί...44οC+ το υψηλό όριο, ευτυχώς χωρίς υγρασία!!!

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2-8/8 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

 Το "τερματίζουν" οι θερμές αέριες μάζες εξ Αφρικής (για λίγο ακόμη), με αποτέλεσμα και τις 4 πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδος, οι θερμοκρασιακές τιμές να υπερκεράσουν το κόκκινο του καύσωνα, αλλά ευτυχώς για μια ακόμη φορά, οι υγρασίες θα κυμανθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάνοντας έτσι πιο υποφερτή κατά κάποιον τρόπο την κατάσταση. 'Ομως όπως όλα δείχνουν, θα φτάσουμε τις 8 συνεχόμενες ημέρες με πάνω από 40οC θερμοκρασία στο Αγρίνιο, σπάζοντας το ρεκόρ των 7 ημερών, που κρατάει από το μακρινό 1957, αν και τότε λογίζονταν ως μέτρηση, ο μετεωρολογικός σταθμό του αεροδρομίου στο Δοκίμι....Το σχετικά καλό με την περιοχή μας, είναι το γεγονός, ότι ανοίγει κατά πολύ το θερμοκρασιακό εύρος μέσα στο 24ωρο κι έτσι οι πρωινές ελάχιστες θερμοκρασίες, να είναι σε αρκετά καλά επίπεδα, ενώ από την άλλη, η ευχάριστη είδηση, είναι ότι από την Παρασκευή υποχωρεί σημαντικά η θερμοκρασία, ο καύσωνας μας αφήνει κι έστω αν 9-11 του μήνα, διαφαίνεται μια πρόσκαιρη άνοδος, η συνέχεια και πιθανόν ως της Παναγιάς, να είναι σε κανονική και ίσως σε δροσερά επίπεδα!!


ΔΕΥΤΕΡΑ 2/8.

 Ηλιοφάνεια, με πολύ ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από BBA, ΔΒΔ, ΒΔ και ΔΝΔ διευθύνσεις (θα έχει και άπνοια), ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-43 ή και 44οC, αλλά με τιμές υγρασίας πολύ χαμηλές....ΠΡΟΣΟΧΗ, μεγάλη επικινδυνότητα πυρκαγιών και όσο μπορεί ο καθένας, να μην κινείται άσκοπα τις πολύ θερμές ώρες της ημέρας, αλλά ούτε να απασχολείται σε εργασίες εξωτερικών χώρων!! 

ΤΡΙΤΗ 3/8.

 Αίθριος καυτός καιρός, με κυρίως ΒΔ έως μέτριους ανέμους, πιθανόν ως και μονοψήφιες τιμές υγρασίας και την θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα εντός πόλης και κάμπου, από 24-44 ή και 45οC πολύ τοπικά και πρόσκαιρα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/8.

 Ηλιοφάνεια, ζέστη, χαμηλές υγρασίες, ΒΒΑ, ΒΔ και ΔΒΔ ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου, θα κυμανθεί από 24-42 ή και 43οC.

ΠΕΜΠΤΗ 5/8.

 Ηλιοφάνεια, ΔΒΔ, ΒΒΑ, και ΔΝΔ ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία από 24-41 ή και 42οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/8.

 Ηλιοφάνεια, με λίγες αραιές νεφώσεις, έως μέτριοι ΝΔ, ΔΒΔ και ΒΔ άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα κυμανθεί από 23-34 ή και 35οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/8.

 Γενικά αίθριος καιρός, με ασθενείς ΒΒΑ, ΔΒΔ και ΝΑ ανέμους, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-36 ή και 37οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/8.

 Ηλιοφάνεια, με ασθενείς ΒΑ, ΒΔ και ΔΝΔ ανέμους και θερμοκρασία 22-38-39οC.







Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου