Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Τσιμπάει λίγο η θερμοκρασία....σκαμπανεβάσματα με 33-38οC..../ -0,4οC ψυχρότερος ο Ιούνιος!!

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 5-11/7 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

 Σε αμιγώς καλοκαιρνές συνθήκες, θα κινηθούμε και τη νέα εβδομάδα. Γενικά οι θερμοκρασίες θα είναι στα κανονικά και λίγο πάνω, αλλά σε μερικά κομμάτια της εβδομάδας, πιθανόν να έχει λίγο τσιμπημένη την υγρασία. Μετά τα μέσα της εβδομάδος, διαφαίνεται μια κάποια αστάθεια, που θα δώσει μάχες, ώστε ν' αναπτυχθεί πρόσκαιρα, με αποτέλεσμα κάποια φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή.




ΔΕΥΤΕΡΑ 57.

 Γενικά αίθριος καιρός, με ΝΝΑ, ΝΔ, ΔΝΔ και ΒΔ ανέμους (ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι(, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα κυμανθεί από 19-32 ή 33οC.

ΤΡΙΤΗ 6/7.

 Ηλιοφάνεια, ασθενείς άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις (ΒΒΑ, ΒΔ, ΔΒΔ, ΔΝΔ και ΝΑ) και θερμοκρασία από 20-34 ή και 35οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/7.

 Ηλιοφάνεια, με λίγες αριαές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ, ΒΒΑ, ΔΒΔ και ΔΝΔ διευθύνσεις, γενικά ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου, θα κυμανθεί από 22-36 ή και 37οC.

ΠΕΜΠΤΗ 8/7.

 Ηλιοφάνεια, με νεφώσεις προς τις απογευματινές ώρες. Υπάρχει πιθανότητα βροχής ή πρόσκαιρης μπόρας στην ευρύτερη περιοχή, πιθανόν και μέσα στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ, ΔΒΔ, ΔΝΔ και ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη, θα κυμανθεί από 22-37οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/7.

 'Ιδιες συνθήκες και σήμερα, με ηλιοφάνεια αρχικά, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το απόγευμα, με πιθανότητα ασθενούς βροχής ή ψιχάλας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ, ΔΝΔ και ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα κυμανθεί από 22-36οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/7.

 Γενικά αίθριος καιρός, με ασθενείς ανέμους από διάφορες διευθύνσεις (ΑΝΑ, ΒΔ, ΔΝΔ και ΝΔ), ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-36 ή και 37οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/7.

 Ηλιοφάνεια, ασθενείς ΝΑ, ΝΔ και ΔΒΔ άνεμοι και η θερμοκρασία από 20-35οC.


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΙΟΥΝΙΟΥ: Συμπερασματικά, ο μήνας  Ιούνιος, μπορεί να είχε καύσωνα, αλλά και ένα δυνατό κύμα ζέστης, αλλά ο πολύ δροσερός και ψυχρός μισός μήνας αρχικά, έδωσε και ψυχρότερο συνολικά τον πρώτο καλοκαιρινό μήνα. Η μέση θερμοκρασία, ήταν 25οC, δηλαδή -0,4οC από τους κλιματικούς μέσους όρους του μήνα. Είχαμε επίσης 5 ημέρες με βροχή και συνολικά 22,7mm....ακριβώς στα κανονικά για την εποχή!!


ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....







Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου