Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Κανονικότητες του άνω κάτω, αλλά και με ξηρή καλοκαιρινή γεύση..../ -0,8οC ψυχρότερος και ο Απρίλιος....


. ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 10-16/5 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους....

 Γενικά ηλιόλουστος θα είναι ο καιρός της 2ης εβδομάδας μετά το Πάσχα, με μικρά θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα και κάποιες ακόμη "πρόβες" εν όψει καλοκαιριού. Οι βροχές θα συνεχίσουν να αγνοούνται κι αν εξαιρέσουμε τις γνωστές θερμικές καταιγίδες του Ιουνίου, διαφαίνεται μια μακρά περίοδος ξηρασίας, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα μέσα φθινοπώρου....πάντως και ο 2ος ανοιξιάτικος μήνας, βγήκε ψυχρότερος κατά -0,8οC στον Αγρινιώτικο κάμπο, αλλά και πιο άνομβρος από τον μέσο όρο!!



ΔΕΥΤΕΡΑ 10/5.

 Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις, ασθενείς ΒΑ και ΔΒΔ ανέμους και θερμοκρασία εντός πόλης από 11-26οC.

ΤΡΙΤΗ 11/5.

 Ηλιόλουστος καιρός, με ασθενείς ΒΑ, ΔΒΔ και ΔΝΔ ανέμους και θερμοκρασία από 12-27 ή και 28οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/5.

 Ηλιοφάνεια, με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ κυρίως διευθύνσεις, έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου, θα κυμανθεί από 11-25οC.

ΠΕΜΠΤΗ 13/5.

 Αυξημένες νεφώσεις αρχικά, οι οποίες σταδιακά και μέχρι τις μεσημεριανές απογευματινές ώρες, θα περιοριστούς προς τους ορεινούς όγκους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ και ΝΔ διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου, θα κυμανθεί από 12-23 ή και 24οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/5.

 Ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ, ΔΝΔ και ΔΒΔ διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη, θα κυμανθεί από 11-25 ή και 26οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/5.

 Γενικά αίθριος καιρός (μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης μπόρας), με ασθενείς ανέμους από διάφορες διευθύνσεις (ΒΑ, ΒΔ, ΔΝΔ, ΑΝΑ και ΝΑ) και θερμοκρασία από 12-25 ή και 27οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/5.

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες προς τις απογευματινές ώρες και πιθανότητα παροδικής μπόρας προς τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ, ΝΔ και ΔΝΔ διευθύνσεις έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα κυμανθεί από 11-27οC.


ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....













Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου