Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ, με σημαντική επιδείνωση του καιρού....τι φέρνει η καιρική κουζίνα 20-22/5 για το Αγρίνιο....

 Αλλάζει προς το φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού, αφού βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει από τα δυτικά την χώρα μας (από αύριο το μεσημέρι) και σε συνδυασμό με τις αστάθειες που έχουμε, το μείγμα θερμικού και δυναμικού αιτίου, θα δώσει ισχυρά κατά διαστήματα φαινόμενα (πιθανές και χαλαζοπτώσεις) και θα χαλάσει τον καιρό στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή του κάμπου, έως τα ξημερώματα της Κυριακής...




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/5.
Σταδιακά μέσα στη νύχτα και προς το ξημέρωμα θα έχουμε αύξηση των νεφώσεων στην ευρύτερη περιοχή και ως το μεσημέρι περαιτέρω πύκνωση, που θα οδηγήσουν σε βροχή.
Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν να εντείνονται και κυρίως μέσα στη νύχτα και ως το πρωί του Σαββάτου θα δώσουν βροχές και καταιγίδες, τοπικά και ισχυρές.
Υετός: 6-10mm.
Ανεμοι: Κυρίως ΝΑ (αλλά και ΑΝΑ) ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.
Θερμοκρασία πόλης: 13-20 ή και 21οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/5.
Γενικά άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί σε τοπικό επίπεδο θα πέσει πολύ νερό, που θα δημιουργήσει κάποια προβλήματα και στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Κωνσταντίνου.
Προς τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Υετός: 32-40mm.
Ανεμοι: ΑΝΑ, ΔΝΔ και ΒΒΑ ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.
Θερμοκρασία πόλης: 13-19οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/5.
Νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα όμβρων. Από το μεσημέρι αργά,  σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά και θα καταστεί αίθριος ως το βράδυ.
Άνεμοι: ΒΑ και ΒΔ, γενικά ασθενείς.
Θερμοκρασία πόλης:13-24οC.


ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ: Άνοδο πιθανότατα θα σημειώσει η θερμοκρασία από τις 25-26 του μήνα, με αποτέλεσμα το τέλος του και οι αρχές του επόμενου να βγουν με υψηλές θερμοκρασίες ίσως και στα όρια του καύσωνα...







Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου