Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟΝ...Αστατη η Αποκριά....κυρίως συννεφιασμένα τα κούλουμα...Βελούχι και Παρνασσός με πολύ χιόνι!!!

 Μετά τις σημερινές καταιγίδες στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή (είδαμε εικόνες χαρακτηριστικές και από το παιγνίδι του Παναιτωλικού με τον ΠΑΟΚ), καθώς και το πολύ νερό που έπεσε στην ευρύτερη περιοχή (αλλά ειδικά μέσα στο Αγρίνιο με 40mm βροχής...ίσως και περισσότερο στην περιοχή του γηπέδου), αύριο Κυριακή θα έχουμε γενικά άστατο καιρό στο πρώτο μισό, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης προς το μεσημέρι. Δεν αποκλείεται δειλά να...σκάσει μύτη και ο ήλιος, όμως ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος και βροχερός κατά διαστήματα τοπικά και σποραδικά....
Το Βελούχι και ο Παρνασσός με τα Χ/Κ τους, θα έχουν πολύ χιόνι αυτές τις ημέρες...οι χιονοδρόμοι μπορούν και σκι μαζί με τα κούλουμα!!!

Την Καθ. Δευτέρα γενικά νεφελώδης καιρός, μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια και ξανά κλεισίματα...δεν αποκλείεται μέχρι ψιχάλα (και πρόσκαιρη ασθενή βροχή) στα πεδινά και κάποιες ασθενείς έως μέτριες χιονοπτώσεις στα ορεινά....άρα οι χαρταετοί θα πετάξουν μερικές ώρες (το λιγότερα καλό σενάριο) στον Αγρινιώτικο ουρανό κανονικά...

Αύριο Κυριακή 13/3, θα έχουμε κυρίως βόρειας συνιστώσας ανέμους (ασθενείς έως σχεδόν μέτριους), ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-15 ή και 16οC.
Την Καθ, Δευτέρα 14/3, θα επικρατήσουν κυρίως οι ΒΑ άνεμοι (γενικά ασθενείς), ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Αγρίνιο από 8-16 ή και 17οC.
Λίμνη ήταν το γήπεδο του Παναιτωλικού στο 2ο κυρίως ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ (Σάββατο 12/3) και οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών πολύ δύσκολες, μετά από την καταρρακτώδη βροχή και καταιγίδα που έπληξε το κέντρο του Αγρινίου...Δεν έλειψε και το χαλάζι την ώρα του αγώνα στο γήπεδο του Παναιτωλικού και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα μεγάλο... Η επίθεση καταιγίδων πάνω από την Σταμνά Αιτωλικού, όπως την απαθανάτισε ο φακός του Bonamin!!!
Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου