Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Χειμωνιάτικο ΕΚΛΟΓΙΚΟ 4ήμερο στο ΑΓΡΙΝΙΟ, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά!!!

 Πολύ άστατος θα είναι ο καιρός, τις ερχόμενες 4 ημέρες στην περιοχή του Αγρινίου και ευρύτερα στη Δ.Στερεά, με ισχυρούς νοτιάδες αρχικά, βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ενώ την Δευτέρα θα πέσουν και χαμηλότερα...
Η πρότασή μας για διασκέδαση σε λευκό τοπίο, περιλαμβάνει τη θέση Αγία Παρασκευή Λαμπιρίου στα 1250-1300μ. υψόμετρο (για Σάββατο ή Κυριακή πρωί) και τον ανοιχτό χώρο στην ταβέρνα του Σπ. Λιάρου στο δρόμο για Αραποκέφαλα και Προυσό, στην ΒΑ πλευρά του Παναιτωλικού (έχουμε και παρατήρηση καιρικών συνθηκών με θερμόμετρα)...
Ανήμερα των εκλογών την Κυριακή, ο καιρός αναμένεται να επηρεάσει ως ένα βαθμό την διαδικασία της ψήφου, αφού το κρύο, η υγρασία και η βροχή, θα δημιουργήσει ένα γενικά δύσκολο σκηνικό, κυρίως για τους πιο μεγάλους σε ηλικία συμπολίτες μας...


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/1.
 Γενικά άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές (ΥΕΤΟΣ: 28-32mm).. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από τις πρωινές ώρες στα ορεινά και πάνω από τα 1200-1400μ. υψόμετρο, αλλά σταδιακά και ως τις απογευματινές και βραδινές ώρες, θα ενταθούν και θα πέφτουν πυκνές έως τα 800-900μ., οπότε το ορεινό δίκτυο θα έχει προβλήματα. Προσοχή λοιπόν και ενημέρωση από αστυνομία και περιφέρεια, αφού θα πέσουν αρκετά εκατοστά χιονιού στα ορεινά τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις έως μέτριοι (στο Ιόνιο ισχυροί έως 7Bf), ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου θα κυμανθεί από 8-12οC (λίγο μετά τα μεσάνυχτα η θερμοκρασία θα είναι κοντά στους 14-15οC, αλλά σύντομα θα υποχωρήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες).

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/1.
Διατηρείται άστατος ο καιρός στην πόλη, με αυξημένες και πυκνές νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα και ισχυρές (ΥΕΤΟΣ: 24-28mm), ενώ ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πάνω από τα 900-1200μ. υψόμετρο. Μικρά θα είναι τα διαστήματα στη διάρκεια της ημέρας με ύφεση των φαινομένων.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ, ΝΝΑ και ΝΔ διευθύνσεις έως μέτριοι (πρόσκαιρα και σχεδόν ισχυροί), ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου θα κυμανθεί από 7-11 ή και 12οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/1.
Νεφώσεις, με γενικά ασθενείς κατά βάσει βροχές τοπικά (πρόσκαιρα και μέτριες μετά το μεσημέρι), αλλά και ενδιάμεσα διαστήματα με σπασμένο καιρό (ΥΕΤΟΣ: 4-7mm). Xιονοπτώσεις γενικά ασθενούς έως μέτριας έντασης, θα σημειωθούν πάνω από τα 900-1100μ. υψόμετρο και γενικά η κυκλοφορία στο ορεινό δίκτυο θα καθίσταται προβληματική.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ και ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 8-13οC.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/1.
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, με βροχές και πιθανόν παροδικές καταιγίδες, αλλά και περισσότερο κρύο (ΥΕΤΟΣ: 17-20mm). Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σταδιακά πάνω από τα 600-700μ. υψόμετρο και γενικά θα έχουμε και χιονοστρώσεις με μεγάλα ύψη χιονιού ως τις ορεινότερες περιοχές, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο, ή να καταστεί ιδιαίτερα δυσχερής, ή και να διακοπεί προσωρινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ διευθύνσεις και προς τις βραδινές ώρες και ΑΒΑ έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου θα κυμανθεί από 6-9 ή και 10οC.



Κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου