Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

H αστάθεια του Ιουνίου, είναι προ των πυλών, με βροχές και καταιγίδες!!

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 7-13/6 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

 Εβδομάδα αστάθειας στην ατμόσφαιρα, αυτή που ήδη ξεκίνησε. Σχετικά γνωστή η διαδικασία, με τις νεφώσεις να αυξάνονται προς το μεσημέρι, να παίρνουν σταδιακά πιο γκρίζα και μαύρη μορφή και να δίνουν βροχή ή καταιγίδα ως το απόγευμα (πιθανές τοπικά και οι χαλαζοπτώσεις). Δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σύντομα μπουρίνια, κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές, οπότε όλο αυτό το διάστημα, χρειάζεται προσοχή, ιδιαίτερα φυσικά την ώρα των φαινομένων. Κάπως έτσι θα πάει η καινούργια εβδομάδα στον Αγρινιώτικο κάμπο, με γενικά κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, που όμως δεν θα κρατάνε πολύ όσον αφορά τις μέγιστες τιμές.



ΔΕΥΤΕΡΑ 7/6.

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες και μικρή πιθανότητα για σύντομη ασθενή βροχή ή ψιχάλα, ως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θια πνέουν από ΔΒΔ και ΔΝΔ διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου, θα κυμανθεί από 14-28 ή και 29οC.

ΤΡΙΤΗ 8/6.

 Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, που προς το απόγευμα ενδέχεται να αυξηθούν και να δώσουν κάποια σύντομη μπόρα στην ευρύτερη περιοχή ή κυρίως στα πιο ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, γενικά ασθενείς (ΝΑ, ΒΔ, ΔΝΔ, ΔΒΔ και ΒΒΑ), ενώ η θερμοκρασία στην πόλη, θα κυμανθεί από 14-29οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/6.

 Αρχικά ηλιοφάνεια, αλλά σύντομα ως τις μεσημεριανές ώρες θα συννεφιάσει και σταδιακά, θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες (10-14mm). Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ, ΒΑ, ΔΒΔ και ΔΝΔ διευθύνσεις, γενικά ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα κυμανθεί από 15-27 ή και 29οC

ΠΕΜΠΤΗ 10/6.

'Αστατος γενικά καιρός, με νεφώσεις και σταδιακά (όχι συνεχώς) βροχές, ασθενούς έως μέτριας έντασης (4-7mm). Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ, Δ, ΒΔ και ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από 16-28 ή και 29οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/6.

 Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, στο ήμισυ της ημέρας. Προς το απόγευμα ενδέχεται να συννεφιάσει και πιθανότατα θα σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή μπόρα (2-3mm). Oι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ, ΔΝΔ και ΔΒΔ διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα κυμανθεί από 16-29οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/6.

 Αρχικά αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά σταδιακά θα συννεφιάσει και ως το απόγευμα θα σημειωθεί βροχή στην πόλη ή καταιγίδα στην ευρύτερη περιοχή (2-4mm). Oι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ, ΒΔ, ΔΝΔ και ΔΒΔ διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-28οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/6.

Μία από τα ίδια και σήμερα. Αρχικά ηλιοφάνεια και ως το απόγευμα νεφώσεις και πιθανή βροχή ή μπόρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ, ΔΒΔ και ΔΝΔ ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-30οC.



Ενδεικτικά το συνολικό ύψος βροχής της εβδομάδος στην Ελλάδα, από το Ευρωπαϊκό μοντέλο καιρού....


ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....










Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου